Lagos

Deze Historische plaats met de gezellige sfeer van een kleine stad ligt op de heuvels aan de monding van de Rio Alvor.

Lagos dat tegenwoordig 25.000 inwoners heeft, is in de zomermaanden een jonge stad.

De stranden trekken vooral snorkelaars en duikers aan.


All in Portugal is de specialist in het huren of verhuren van een luxe vakantiehuis en een karakteristieke vakantiewoning met zwembad in Portugal. Alle villa's die wij u aanbieden zijn door ons persoonlijk bezocht en met zorgvuldigheid uitgekozen. Het gebied waar wij ons voornamelijk op richten is de zonnige Algarve, Zuid Portugal.

Bezienswaardigheden

Grotten
De kust van Lagos bestaat uit kloven, stenen sculpturen en grotten, waar men met een vissersboot in kan. De boten leggen aan aan de jachthaven.

Igreja de Santo Antonio
Achter de onopvallende gevel van deze kerk uit de 18e eeuw gaan onvoorstelbare schatten schuil: een rijkversierde, geheel vergulde laat-barokke altaarwand, schilderijen in fantastische kleuren en azulejos. Rua General Alberto Silveira.

Ponta da Bandeira
De kapel van de heilige Barbara leunt aan tegen het fort uit de 17e eeuw. In de kapel kunt u hedendaagse azulejos bewonderen. In het museum van het fort wordt de geschiedenis van de ontdekking ervan uit de doeken gedaan. Dagelijks geopend.

Ponta da Piedade
De zuidelijkste punt van de baai van Lagos wordt door deze imposante rotsformatie gedomineerd, die 20m hoog boven de zee uitsteekt. De grotten en de bizarre rotsvormen kan men heel goed bekijken vanuit de boot die in Lagos aan het Forte da Bandeira in zee steekt.

Stadsmuur
De muren, deels door de Romeinen, deels door de Moren gebouwd dateren vooral uit de 15e eeuw. Naast het voormalige gouverneurspaleis, Paco do Governo moet men vooral naar het manuelische raam kijken. Van hieruit zou koning Sebastiao voor de inscheping naar Afrika zijn soldaten hebben toegesproken.


In het uiterste zuidwesten van Europa liggen de mooiste en meest bijzondere stranden van heel Europa. De Algarve staat bekend om prachtige zandstranden tussen de roodbruine rotsen en uitgestrekte zandvlaktes. Aan de ene kant het glasheldere water van de Atlantische Oceaan en aan de andere kant gezellige badplaatsen, leuke vissersplaatsjes en Arabisch aandoende dorpjes met witte kubuswoningen.

Nachtleven in Faro

Het nachtleven is in Lagos even afwisselen als in Albufeira, maar entreeprijzen en drankjes zijn er wel een stuk goedkoper. Er zijn verscheidene discotheken en cafes.

Adega-Bar en disco Mullins
Hier komen Jazz- en reggae liefhebbers. Ton 23:00 uur kan hier worden gegeten, daarna is het tijd voor aanstekelijke muziek. De eigenaars van de bar, twee broers, zijn Schotten met een zeer goede humor.

Mouralha
Laat op de avond kan men bij de stadsmuur van Lagos in melancholie verzinken of treuren om voorbije liefdes. In hte Mouralha openbaart zich de Portugese ziel in de Fado.

Shot in the dark
Creatieve cocktailmixer, rockmuziek, voor jonge mensen.


Ontdek het nachtleven van Faro tijdens de Beachmasters kroegentochten of clubtours en beleef een onvergetelijke vakantie met je vrienden! Wij stellen voor jou de beste jongerenreizen samen tegen de laagste prijzen. Zoek je favoriete bestemming uit en boek jouw ultieme feestvakantie!Vakantie in Portugal aan de Algarve


Fotos van Lagos
Reis Aanbieders

ACSI Kampeerreizen
Een kampeerreis met ACSI betekent reizen met caravan, camper of met alleen de auto, mooie routes, goede campings, leuke excursies, veel vrije tijd en de gezelligheid van een groepsreis.

All in Portugal
All in Portugal is de specialist in het huren of verhuren van een luxe vakantiehuis en een karakteristieke vakantiewoning met zwembad in Portugal.

Arke.nl Vliegreizen
De mooie en veelzijdige Algarve is een populair vakantiegebied. Mensen uit alle windstreken strijken neer op de prachtige zandstranden en baaien aan de Atlantische Oceaan.

Bella Vakanza
Naast zon, zee en strand heeft Portugal ook een hele rijke cultuur. Het land heeft een gevarieerd landschap, van heuvelachtig en bergachtig tot vlak en zanderig.

Belvilla Vakantiehuizen
Met een Belvilla ben je verzekerd van een uniek vakantiehuis in een ideale omgeving voor een aantrekkelijke prijs.

Club Robinson
De Club ligt aan de indrukwekkende kust van de oostelijke Algarve. Een waar paradijs voor sport en ontspanning: vier tennisbanen, beachvolleybal court, voetbalveld, bike-centrum en een royale WellFit Spa.

Cycletours Fietsvakanties
Voor de natuurgenieter die de zon op zijn gezicht wil voelen, tot de sportieve coureur die zijn grenzen wil verleggen.

Eliza Was Here
Alle accommodaties van Eliza was here zijn met grote zorg voor je uitgezocht. Zo voldoen ze aan een aantal eisen, waaronder een schitterende ligging, colour locale, kleinschaligheid en geen massatoerisme.

Girassol Vakanties
Ons aanbod strekt zich uit van de Oost tot West Algarve. Maakt u uw keuze uit Monte Gordo, Cabanas, Faro, Portimao of Lagos.

Golfvakanties
U bevindt zich hier in een prachtige omgeving en vanaf het resort heeft u bovendien een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. U kunt hier tevens genieten van de tennisbanen, een fitnessruimte en een spacentrum.

Hotels de Charme
U geniet er van een gastronomische keuken, vergezeld van een heerlijk glaasje wijn en met een vleugje Fado op de achtergrond. Charme ten top !

Kras Reizen
Het land, met een kilometerslange kuststrook aan de Atlantische Oceaan, heeft veel te bieden.

Reizen Paleis
Onze aanrader: Lagos en omgeving. Een historische plaats met smalle steegjes, cafeetjes en winkeltjes, jachthaven en een gezellige boulevard.

Skytours Lastminutes
Portugal biedt haar bezoekers comfort voor een vriendelijke prij en dit mooie land staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit en service.

Sudtours Vliegvakanties
De Algarve staat bekend om prachtige zandstranden tussen de roodbruine rotsen en uitgestrekte zandvlaktes.

Suncamp Campings
Onze gasten genieten op mooie familiecampings. Elke Suncamp camping is kindvriendelijk.

Vaya.nl Zonvakanties
Geniet nu van de prachtige stranden, het heerlijke klimaat, het lekkere eten en het bruisende nachtleven.