Reisorganisaties     Vakantiehuizen     Jongerenvakanties Albufeira     Lagos     Golfvakanties     Albufeira

Eten en Drinken in Portugal.

De Portugezen eten met lichaam en ziel. Want het komt niet alleeen op de maagvulling aan: maaltijden zijn een gezellig intermezzo. Hoe gemoedelijker en ongedwongerer de sfeer, hoe beter.

De meeste restaurant serveren stevige burgerkost. Die is uitgesproken lekker en de porties zijn meestal genoeg voor twee.Vis of vlees komt altijd op het bord, daarnaast rijst, aardappels of frites. Voor een exotisch cachet zorgen de talloze specerijen, waarvan vele eens door de pPortugeze ontdekkingsreizigers mee terug genomen zijn en hun weg hebben gevonden naar de inheemse kookpannen, zoals peper, kerrie, paprika, verse koriander en het hete piri piri. Olijfolie en knoflook zijn sowieso basisingredienten, dat spreekt.

Aardewerk of de luchtdichte wokachtige koperen pan verleent de gerechten een speciaal aroma. Het couvert omvat veel brood, boter, sardientjescreme en olijven.


In het uiterste zuidwesten van Europa liggen de mooiste en meest bijzon≠dere stranden van heel Europa. De Algarve staat bekend om prachtige zandstranden tussen de roodbruine rotsen en uitgestrekte zandvlaktes. Aan de ene kant het glasheldere water van de Atlantische Oceaan en aan de andere kant gezellige badplaatsen, leuke vissersplaatsjes en Arabisch aandoende dorpjes met witte kubuswoningen.

De heerlijkste wijn uit het noorden van Portugal

Portugal is een uitgesproken wijn land. Port(wijn) is afkomstig uit het oudste wettelijk afgebakendewijnbouwgebied ter wereld. Tegenwoordig kent het land 32 erkende wijnregio's. Op het etiket vanuit een wettelijk gecontroleerde regio staat een herkomstcertificaat. Rond 300 autochtone druivensoorten beloven vele aangename verrassingen.

De Vinho verde, letterlijk "grtoene wijn", is een portugeze bijzonderheid. De naam heeft niets te maken met de kleur van de druiven en al evenmin met het feit dat deze groen -dus onreip- geplukt zouden worden. Uiteraard worden alleen rijpe druiven geoogst. Wellicht refereert de benaming aan het prachtig groene landschap in het noorden van Portugal, waar deze wijn verbouwd word en het atlantische klimaat met zijn mix van vochtigheid en warmte ervoor zorgt dat alles weelderig groeit.

De Vinho Verde bezit een heerlijke frisheid en is met slechts 8% alcohol heel licht en sprankelend. Voor een lekker wijntje uit portugal heb ik voor u een groot overzicht gemaakt waarin alle kwalitatief goede wijnen uit Portugal zijn geplaatst, en welke u eventueel rechtstreeks kunt bestellen.
Reis Aanbieders

ACSI Kampeerreizen
Een kampeerreis met ACSI betekent reizen met caravan, camper of met alleen de auto, mooie routes, goede campings, leuke excursies, veel vrije tijd en de gezelligheid van een groepsreis.

All in Portugal
All in Portugal is de specialist in het huren of verhuren van een luxe vakantiehuis en een karakteristieke vakantiewoning met zwembad in Portugal.

Bella Vakanza
Naast zon, zee en strand heeft Portugal ook een hele rijke cultuur. Het land heeft een gevarieerd landschap, van heuvelachtig en bergachtig tot vlak en zanderig.

Belvilla Vakantiehuizen
Met een Belvilla ben je verzekerd van een uniek vakantiehuis in een ideale omgeving voor een aantrekkelijke prijs.